Сезонът по морето започва: Цените на цацата и бирата са с 10 - 15% нагоре

Сянката по Северното Черноморие тази година струва от 5 до 10 лева
2 юни 2022 09:00, Анисия Иванова
94

Увеличението на цените по морето вече е факт. С много слънце и по-високи цени започна новият летен сезон във Варна. Сянката на плажа по Северното Черноморие тази година струва от 5 до 10 лева.

"Тази година, както последните 10, цените са същите, тъй като екстрата чадър не е жизненоважна като олиото. Решили сме да заложим на повече оборот, по-малко печалба за сметка на цените", посочи концесионерът на плаж "Офицерски" във Варна Гирон Рисовски.

Цената на любимата комбинация на българите в заведенията по морето - цаца и бира, също е скочила - средно между 10 и 15%.

"Средно за една наливна бира се плаща 3,29 лв. миналия сезон, 10% е повишението, за цацата също. Това е компромис, защото не сме в силен сезон, направихме компромис заради хората, за да стартираме уверено", обясни Снежана Бойкова.

И първите туристи забелязват скока в цените, но казват, че това няма да ги спре от плажни удоволствия.

Високите цени обаче вървят с ръст на заплатите. Така собствениците се надяват да решата основния си проблем с дефицита на персонал.

Георги Есов от над 20 години е спасител. И този сезон ще бъде на плажа, за да предаде своя опит на по-младите. "Тази година сме много добре откъм спасители, в пиков час ще има 15 на пост, сега са 10", каза той.

Така на фона на високата инфлация и сянката на бежанската вълна от Украйна, стартът на сезона по морето е даден. Тази година персоналът ще бъде подкрепен и от стотици украинци, намерили работа по курортите.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още по темата: лятоцениBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
1
 
! Отговори
Трактора преди 2 години
Кой уважаващ себе си средноинтелигентен и нормален човек ще отиде на "почивка" на нашето море...
67
0
 
0
 
! Отговори
Програмист преди 2 години
Тва не е за нас! Тва касае бедните на по 1000лв заплата дет са
66
0
 
1
 
! Отговори
до мибуна отдолу преди 2 години
Еее Стамате, *** се гръмни бе, смята се не колко ти струва хлябът , а колко хляба можеш да си купиш, ***
65
1
 
0
 
! Отговори
Стамат преди 2 години
Нормално - не бива да очакваме безплатен обяд на плажа. България все още е най-евтината туристическа дестинация в Европа
64
0
 
9
 
! Отговори
До 69 преди 2 години
Ако искаш да ти евтино, тогава *** в Турция! Няма да намериш по евтина дестинация на балканите! И кефа там е много по-голям! Инак ние ходим в Гърция или турция на почивка, понеже 2 поредни години големия ми син тука изкара разстройства повръща по време на почивката ни тука! След това почнахме да ходим в първо в Гърция и там такива проблеми сме нямали нито с големия нито с малкия! Та така!
63
0
 
11
 
! Отговори
Емо преди 2 години
Аз вече си резервирах вила в Гърция,последната седмица на юли! Водата е прекрасна, плажът е невероятен! Морето е на 200 метра, а край брега има прекрасни ресторантчета с невероятна храна! Цената е 600 евро за три спални, хол с кухня, веранда, двор с барбекю и люлки за децата! Нямам търпение да замина.
62
2
 
10
 
! Отговори
бг турист преди 2 години
Сравнение от тази седмица.Цени в лв. на плажа. Гърция-бира - 8,пресен портокалов сок 7,сладолед- 5, сандвичи-8,салати-12, фрапе-7, картофки- 7, гаврос- 12, пица -12; Бургас: бира-6-8,цаца-10-12, картофки 5-8,сладолед 4-6,пица- 8-10. За 4 човека- 2 чадъраи 4 шезлонга - Гърция - 0 лв, Бургас - 30лв., паркинг - Гърция - 0лв, Бургас - 10лв. За тоалетните не ми се пише,че става гадно. Гадно е и че цените на всички заведения на плажа в Гърция са еднакви, а тук на един плаж играят с левове.
61
0
 
5
 
! Отговори
Готин преди 2 години
Рецепта за цаца по капанджийски. Взимате прясно узряла на една седмица цаца. Намачквате я с ръце за по добър вкус. Поръсете с пресявката от мелничния комбинат за хрупкавост и пържете в стократно олио. Наздраве! (Аз цаца ме ям и за това и не ходя по лайноморските плажове)
60
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Гърция бирата е по 5 евро на плажа, някакви пържени неща тип цаца, пържени картофи са по 4-8 евро. От плажа пиша иначе и тук има плажове с фин пясък. Бира с натурален сок за детето 8.5 евро. Не че на Каваци бирата не е по 6+ лева . Пиците са по 16 ама това беше преди 2 години сега предполагам че цените ще са 8 и 20 съответно.
59
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скъпи приятели! Скъпи жени! Скъпи деца! Pff, mamá му стара, то всичко поскъпнало!
58
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 55Кого лъжеш не знам, точно в Гърция и Италия плажовете им са с камъчета, немат ситен пясък :))))
57
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде стига, две пандемични години по принуда ни бяха достатъчни да се нагледаме на Бг се.лянията, ол онклузива в Турция ми е 1000 лв за 10 дена. Тука за някви миризливи неремонтирани бунгала ми искат 160 лв на вечер. Айде у лево.
56
0
 
11
 
! Отговори
Мен преди 2 години
До ДокЛошо, там само пресни октоподи и сувлакита има, не съм чул цаца някой да яде, ужасно място.
55
2
 
26
 
! Отговори
Док преди 2 години
Утре съм на Кавала. Само малко се притеснявам колко ще чакаме на Маказа, че с тия цени нашето море ще само за богаташите. Бедните като мен ще ходим в Гърция.
54
6
 
7
 
! Отговори
Бургазлия преди 2 години
Снощи заведенията на алеята до морето се пръскаха по шевовете
53
2
 
8
 
! Отговори
50ст преди 2 години
До АнонименТолкова струваше 3-килограмова консерва осолена Цаца
52
1
 
11
 
! Отговори
цаца и сафрид преди 2 години
хранеха с тях прасетата и пържолите миришеха на риба....
51
4
 
18
 
! Отговори
ЗАБРАВЕТЕ ЧЕРНОМОРИЕ преди 2 години
ВСИЧКИ ХОДЕТЕ В ГРЪЦКО!
50
0
 
12
 
! Отговори
море и мъка преди 2 години
Едно време Господ ходеше по морето и даваше даром всичко докато се появиха УБО-тои всичко беше милиция. Прозорец към света и Западните народи. Днес няма прегради
49
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами заменете ги със зеленчуци и прясна вода и без това повечето българи имат проблем със затлъстяването. Цаца и бира не е право, а привилегия.